tiistai 31. heinäkuuta 2012

Broiler-kesäkurpitsavartaat ja kukkakaalicurry

Tämä herkullinen ohje on kolmelle. Onneksi naturellia broilerfilettä löytyy 3 kpl pakkauksessa ihan marketista.

Leikaa broiskunfileet pitkittäissuuntaan mahdollisimman ohuiksi ja pitkiksi liuskoiksi. Höylää 1 pieni kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Tee marinadi näin:

Loraus Sweet Chili-kastiketta (0,5 dl), oliiviöljyä (EVOO), soijakastiketta, 5 valkosipulinkynttä murskattuna, mustapippuria myllystä, loraus valkoviinietikkaa, jotta happotaso tasoittuu.

Sekoita kana- ja kesissuikaleet marinadiin ja anna mastua sopiva aika. Kun on aika ruveta grillailemaan, ota suikale broiskua ja kesäkurpitsaa, laita ne päällekkäin ja taittele vartaaseen tiheästi taitellen. Tulee muuten aika muhkeat vartaat!!!

Kun laitat grillin lämpiämään, pilkkoa kukkakaali ihan pieniksi kukinnoiksi. Myös varret voi kuutioida mukaan (itse heittelin pois). Silppua yksi sipulinippu renkaiksi ja kolme valkosipulinkynttä pieniksi kuutioiksi.

Vartaat grilliin ja kokki keittiöön! Pannulle sipulit, valkosipulit ja kukkakaalit. Reilusti oliiviöljyä ja vähän voita. Freesaa kaikkia miedolla lämmöllä ja lisää curry sekä muutama lusikallinen mango chutneytä (itse käytin aiemmin tekemääni raparberichutneytä) ja reilu loraus soijakastiketta. Sekoittele ja laita kannen alle hautumaan. Kypsyy vähintään vartissa.

Kun broilervartaat ovat muutaman pyöräytyksen jälkeen valmiit, laita esille lautasille esimerkiksi kuvan mukaisesti. Tietysti lihat on otettava vartaista erilleen, joten esillepano voi olla kauniimpikin. Tämä kelpasi kuitenkin meille.

Juomana nautimme Rosemount Estate Shiraz-Cabernet, 2011, ihan Australiasta asti ja hyvää oli. Kuva kertokoot loput.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti