kotiliesi

sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Kuhaa, fenkolia, sitruunaa, valkosipulia, timjamia ja parsaa


Nyt syntyi kerrassaan maukas kokonaisuus selkeistä ja yksinkertaisista raaka-aineista. Nämä kaikki ovat jo voita, suolaa ja pippuria mukaan ottamatta jo tuossa otsikossa.

Ainekset kahdelle:

2 keskikokoista kuhafilettä
1 nippu parsaa
4 valkosipulinkynttä
1/2 fenkoli
2 sitruunaa
voita niin, että riittää :) 
Nippu tuoretta timjamia
Ripaus pankojauhoja
Suolaa ja pippuria myllystä 

Housuleikkaa kuhafileet ruodottomiksi, suolaa ja pippuroi, ripottele paraatipuolelle ripaus pankojauhoja, niin saat rapean ja kauniin paistopinnan kaloihin. Puolita fenkoli lohkoiksi, leikkaa sitruunat neljään lohkoon, poista siemenet. Sieppaa 4 valkosipulinkynttä ja paina ne kevyesti rikki vetisellä, kuorta ei tarvitse poistaa. Väännä parsat irti puumaisista tyviosistaan.

Esikeitä parsat suolatussa vedessä pari minuuttia ja laita jääkylmään veteen odottelemaan, jotta väri säilyy raikkaan vihreänä.

Kourallinen voita pannuun ja kun se on sulanut, kippaa mukaan valkosipulit, fenkolit, sitruunat ja timjami ja paista kaikki kauniin värisiksi. Nosta timjamia lukuun ottamatta kaikki pannusta ja pidä lämpiminä.

Paista samassa voissa kuhafileet (pankopuoli ensin), käännä varovasti. Asettele lautasille. Freesaa lopuksi vielä parsat ja nosta suoraan lautasille. Komppaa mukaan kaikki lohkot ja kynnet ja lusikoi lopuksi päälle pannulta kullankeltainen voi.

Satumaisen hyvää! Alsace riesling on oma suosikkini tähän komboon, mutta kukin ottaa, mitä haluaa.

P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti