Osta päätön, mutta muuten konainen, kunnolla suolattu silifilee. Leikkaa vatsa auki, poista sisälmykset ja selkäruoto käsin. Levitä avattu kala työlaudalle ja leikkaa kylkiruodot terävällä veitsellä irti. Revi nahka ihan kuin silakkafileistä ja paloittele fileet annospaloiksi. Liota kylmässä vedessä, kunnes suolan taso on sinulle sopiva.
Keitä liemi:
2 dl vettä
1 dl etikkaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä
muutama siivu raakaa porkkanaa
pari laakerinlehteä
10 mustapippuria
7 kokonaista neilikkaa
sinapinsiemeniä
Kiehauta ja laita jäähtymään.
Kuori 1 punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Silppua pieni nippu tilliä.
Kun kala on sopivaa ja liemi jäähtynyttä, yhdistä kaikki ainekset ja laita kylmään. Syö, kun huvittaa.
Kevytsuolattua silliäkin olen kuulllut käytettävän, mutta tässä on mukavasti enemmän puuhaa!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämän blogin ylläpito loppuu!
Tervehdys ja kiitokset kaikille ahkerille lukijoilleni! Lukukertoja on edelleen noin 1000 joka kuukausi! Uusi blogini on nimeltään Herkut...
-
Jos joku muistaa vielä Römertopf-savipadat tai jopa vielä omistaa sellaisen, on tämä ohje varmaan mieluinen. Pataan voipi laittaa vaikka kok...
-
Tällaista herkkua tulee harvoin tehtyä, mutta tällä kertaa kauppahallista löytyi taasen tätäkin onnen ja autuuden lähdettä. En oikein pysty...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti