sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Naudanfilewokki, nuudelit ja kasviksia

Tähän herkulliseen ruokaan tarvitaan seuraavat ainesosat:

1 keltasipuli
1 punainen paprika
4 valkosipulin kynttä
3 jättimäistä herkkusientä tai tusina pienempiä
1 parsakaalin kimppu nuppuina
Osterikastiketta
Kalakastiketta
Soijaa
Öljyä EVOO
400 g nuudeleita
400 g naudan sisäfilettä
Chiliä maun mukaan, joko itse annokseen tai lautaselle, kunkin haluamassa muodossa

Silppua sipulit ja kasvikset. Laita odottamaan. Siivuta naudanfilee ja kippaa kulhoon. Sekaan öljyä, pippuria ja kalakastiketta. Sekoita ja anna maustua.

Lorauta wokkipannuun tai kattilaan reilusti öljyä ja kippaa perään sipulit ja hetken päästä myös ohuiksi siivutetut herkkusienet. Anna paistua miedohkolla lämmöllä niin, että myös neste irtoaa herkkusienistä.

Valmistele samalla myös nuudelit niin, että kiehuvaa vettä on riittävästi noin 400 g nuudeleille. Niiden ei tarvitse hautua kuin korkeintaan 5 minuuttia. Yli ei kannata päästää!

Sipulien ym. sekaan naudanlihat ja kunnon pyöritystä hetki ja sen  jälkeen vielä parsakaalin nuput ja paprikat (ne, jotka käyttävät tuoretta chiliä, voivat jättää lällyt paprikat pois ja laittaa tässä vaiheessa chilit kehiin).

Sillä aikaa, kun proteiinit kypsyvät, hauduta nuudeleita kiehuvassa vedessä 5 minuuttia ja poimi ne sitten kuumaan pannuun suoraan kattilasta esimerkiksi pastavälineillä. Kippaaminen lävikköön aiheuttaa rajun paakkuuntumisen, mutta siitäkin voinee selvitä. Itse siellä rypeneenä, suosin pastavälinein aineen nostamista suoraan pannuun.

Tämän vaiheen jälkeen vain reipasta liikutusta, eli sekoilua ja sekaan reippaasti osterikastiketta. Kumma kyllä, niin hyvää on. Käyneet taikka mädänneet osterit ovat muodostaneet sellaisia makuaineita keskenään, ettei paremmasta väliä. Eiväthän ne länsimaiseen sapuskaan sovi, mutta näihin idän ihmeisiin kyllä.

Oikeasti en edes halua tietää, miten ne osterit siellä Kauko-Idässä keskenään ovat lionneet...

Muutaman kuvan myötä, ateria oli herkullinen ja seuraavallekin päivälle riitti vielä herkuteltavaa. Lisäksi kuvaan ovat päässeet myös mahtavan tuoreen annoksen höyryt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti