kotiliesi

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Broilerin koipireisi Buffalokastikkella, soijalla ja sitruunahapolla maustettunaTämä on kokeilu. Satuin ostamaan paketin koipireisiä ja nyt satuin yht´äkkiä keksimään sille hyvin kokeilevan reseptinkin. Päätin injektoida neulalla koippareiden sisään soijakastikkeesta, sitruunahaposta ja Texas-pete-buffalokastikkeesta sekoitetun mausteliemen. Pintamaustus koostuu pitkälti samoista ainseosista, mutta ehkä hieman hunajalla tms saostamalla, jotta maustus pysyy paremmin broiskun pinnalla ja saan siihen uunissa kauniin ruskean ja rapean nahan.

Sitruunahappo on ostettu aikanaan synttäriboolia varten apteekista ja koska se on hyvin riittoisaa, on sitä vielä näin vajaan viiden vuoden kuluttua synttäreistä vieläkin jäljellä. Oma vaatimaton neuvoni kaikille sitruunan ystäville onkin: älä nyt ihmeessä osta sitruunapippuria kaupasta. Siinä ei ole kuin suolaa, mustapippuria ja sitruunahappoa! Käyttämällä sitä, et pysty millään sääntelemään esimerkiksi suolan määrää. Tosin myös sitruunahapon käyttämistä pitää hieman harjoitella, sillä se on aika voimakasta tavaraa sekin.

Injektioneula ja ruisku on myös apteekkitavaraa. Niiden hankkimista on ihan turha häpeillä, koska sen luokan vehkeillä ei sinua tulla epäilemään minkään aineen väärinkäytöstä. Aikanaan olen suolannut tuoreen joulukinkun itse juuri injektioneulalla ja käytän sitä vieläkin melko usein isompien lihapalojen suolaamiseen. Mars apteekkiin vaan!


Broiskut kannattaa tässäkin tapauksessa ottaa ajoissa lämpenemään huoneenlämpöön omassa pakkauksessaan. Sitten ne vain asetellaan ritilälle ja ruiskutellaan nesteet sisään ja annetaan maustua jonkin aikaa. Aiemmin kuvaamani, hieman paksumpi litku pintaan ja 175 asteisessa uunissa vähintään tunti tai kunnes kaunis pinta on saavutettu ja liha on taatusti kypsää.

Kumppaniksi suosittelisin ihan vihersalaattia ja sen kumppaniksi kenties keitettyä jasminriisiä. Meillä jäi eilisestä jämäksi hasselbackan perunoita ja suppilosoosia, joten ne on hyödynnettävä tietenkin. Eihän herkkuja saa roskiin heittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti