sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Naudan kuvepaistia, kevään kasviksia ja basilikaöljyä



Näin alkukesästä tulee houkutus syödä enemmän kasviksia ja hieman vähemmän lihaa, vaikka grillaus onkin lähes jokapäiväistä. Tässä sapuskassa ei vielä vihreys kovin paljon loista, vaikka kasvikset ovatkin pääosassa. Tämä johtuu siitä, että idea ruoasta syntyi vasta kauppareissun jälkeen. Eli mentiin sillä mitä oli. Tällä kertaa syöjiä oli kolme ja kaikkea jäi.

Tykötarpeet:

Kasvislisuke

4 suurta kiinteää perunaa (parempi olisi kourallinen varhaisperunoita)
1 sipuli/purjo/nippu kevätsipulia
1/2 varhaiskaali
1 kukkakaali
Oliiviöljyä

(Tässä vain mielikuvitus on rajana. Vihreä parsa, broccoli, kesäkurpitsa, pavut etc.kaikki käy)

Basilikaöljy:

Nippu tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 - 1 dl raastettua parmesaania
loraus punaviinietikkaa
suolaa ja
mustapipuria myllystä
pari tippaa Tabascoa
riittävästi oliiviöljyä

Liha:

1 pihvinaudan kuvepaisti (meillä oli noin 500g)
suolaa, pippuria ja öljyä

Öljyä kevyesti paisti ja suolaa ja pippuroi se mlemmin puolin. Anna huilata huoneenlämmössä.

Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Kaalista riittää, että leikkaat vain reiluja lohkoja, puolikkaasta kaalista 4 kpl. Kun vesi kiehuu, lisää veteen hieman suolaa ja ryöppää kaikki kasvikset kevyesti. Ihan muutama minuutti riittää. Valuta lävikössä.

Tee öljy tehosekoittimessa. Ainekset mixeriin ja öljyä sekaan niin, että sekoittuu hienoksi ja tasaiseksi kastikkeeksi.


Uuni lämpenemmään noin 200 asteeseen ja grilli päälle. Omasta grillistä loppui juuri tässä vaiheessa kaasu, joten liha oli pakko laittaa pannulla..

Öljyä uunivuoka oliiviöljyllä ja kippaa sinne kaikki valutetut kasvikset. Päälle vielä reilu loraus oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria myllystä. Sekoitetaan ja laitetaan uuniin keskitasolle.

Liha grilliin tai pannuun ja lyhyt grillaus niin, 
että jää varmasti kunnolla korkeintaan mediumiksi.
 Laita liha tiukasti folioon vetäytymään.

Sitten kasvikset uunista pihalle ja reiluja lorauksia basilikaöljyä kasvisten päälle. Siivuta liha ja kokoa annokset. Viimeistele vielä basilikaöljyllä.
  

torstai 14. toukokuuta 2015

Herkkusieni-juhelihatäytteiset ohukaiset eli Crepes

Tämä sapuska on vähän työläs, mutta yleensä vaivan väärtti, jos on tällainen kokkaushullu... Bretagnessa käyneenä jopa hieman hävettää tuo Crepes-viittaus, sillä siellä ne ovat jotain ohan muuta eikä niitä koskaan kääritä rullalle. En myöskään muista, että niihin olisi edes tällaista mössötäytettä olleen edes tarjolla. Täysin siis suomalaistettu versio taas tämäkin! Anteeksi Ranska ja Bretagne!!

Lettutaikinaan:

0,5 - 0,6 litraa maitoa (päätä itse minkälaista)
2,5 dl vehnäjauhoa
2 kananmunaa
1/2 tl merisuolaa

Sekoita pallovatkaimella ja anna jauhojen turvota

Täytteeseen:

500 g naudan jauhelihaa (muitakin vaihtoehtoja on)
2 keltasipulia silputtuna
200 g tuoreita herkkusieniä
150 g juustoraastetta (mozzarella on oma suosikkini)
valkosipulia
chilijauhetta ja suolaa ja pippuria myllystä
1 dl kuohukermaa



Siivuta herkkusienet, kippaa pannuun ja reilu desi vettä sekaan. Lämpöä levyllä reipaasti, niin lähtevät nesteet mukavasti irti sienistä. Kun vielä vähän nestettä on jäljellä, voit lisätä sipulit pehmenemään.

Kun sitten neste on lopulta haihtunut taivaan tuuliin, lisää reilu nokare voita, anna tavaran paistua ja lisää jauheliha. On eduksi, jos myös se paistuu. Lisää mausteet ja kerma ja sekoittele ja anna hautua ja taas puolestaan kerman kiehua kokoon. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita ja ota pois levyltä. Sekoita ja tasoittele ja tarkista maku!

Itsellä oli tekemisessä hyvin aikaa, mutta jos se on kortilla tai jos täyte on eri tyyppinen (äyriäisiä, kinkkua, kalaa,), suosittelen täytteen sakeuttamiseen Majzenaa pienee vesitilkkaan liotettuna. Käy nopeasti eikä sakeudu lisää, kun oikea rakenne on saavutettu. Maissitärkkelys on siinä suhteessa omasta mielestäni paras. Riisitärkkelys on myös erittäin hyvä ja kestää parhaiten esimerkiksi leivonnaisissa pakastamsen, mutta sen saannissa saattaa olla paikoittain ongelmia.

Maissitärkkelyksen suhteen on ihan pakko vielä suositella, ettette koskaan, milloinkaan hankin ns. ruskean kastikkeen tai vaalea kastikkeen suurusta, vaikka Majzenaa onkin. Valiettavasti ihan kelvotonta ja täysin turhaa.

Lättyjen paistamisessa pääsee melko vähällä, koska niitä ei tarvitse kääntää, koska kalpea puoli kuitenkin rullataan täytteen ympärille.



Koska loppuvaiheessa eli rullausvaiheessa kama on kylmää, suosittelen rullausta vuokaan ja juustoraasteen ripottelua päälle ja kevyttä uunikierrosta, kunnes justo sulaa.

Lopuksi kuumat rullat salaatin kera kapeisiin kasvoihin ääntä kohti. Oma pakkomielteeni tässä vaiheessa on Kikkoman-soijaa lättyrullien pälle. Tässä mennään samalla levelillä kuin omat pakkomielleyhdistelmät: pasta-parmesan, maksa-tabasco ja pyttipannu- HP-kastike.


perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappusilli

Perheemme perinteinen vappusilli löytyy täältä. Yleensä sit tehdään niin paljon, että siitä piisaa isommallekin porukalle tai monelle päivälle. Mitenkään erityisen kaunis tämä annos ei ole, mutta sitäkin paremman makuinen. Kannattaa olla erityisen tarkka sillin valinnassa, koska se ei saa olla liian makea eikä liian mausteinen. Moni matjes ei tähän oikein makeutensa vuoksi sovikaan. Reilun kolmenkymmenen vuoden aikana omaksi suosikiksemme on ylivoimaisesti päätynyt Nordvågs-silli maustekastikkeessa.


Vaikka purkissa on kalaa peräti 500 g, syömme vaimoni kanssa tämän kahdestaan parilla sillilounaalla ilman sen suurempia ongelmia. Tämä purkillinen laitetaan lävikköön valumaan ja sillinpalat leikataan saksilla sopivan kokoisiksi haarukkapaloiksi. Kukin intohimonsa mukaan. Muita tykötarpeita ovat:

3 - 4 keltasipulia kuutioituna
6 keitettyä kananmunaa
4 dl kuohukermaa
Pari purkkia pieniä kapriksia (valutettu paino 130 g)
Väkiviinaetikkaa (tai kapriksen lientä)
ripaus sokeria
Mukavan kokoinen tarjoiluastia, johon kaikki mahtuu

Ainekset ladotaan kerroksittain näin:

Alimmaksi levitetään valutettu ja pilkottu silli. Sillin päälle kuutioitu sipuli. Mikäli vierastat raán sipulin terävää makua, voit liottaa sitä hetken lämpimässä vedessä ja valuttaa hyvin. Mausta tulee tällöin paljon pehmeämpi. Myös muut sipulilajikkeet toimivat varmasti hyvin; esim. punasipuli ja salottisipuli. Sipulin päälle voit ripotella valutetut kaprikset. Ne voi myös säästää ihan lopuun ja koristella niillä koko annoksen. Lopputulokseen sillä ei ole kauheasti merkitystä. Ulkonäköön kylläkin.

Tähän päälle sitten keitetyt kananmunat myös kuutioituna. Itse teen kuutioinnin munaleikkurilla kätevästi (onnistuu hyvin pienen harjoittelun jälkeen). Ensin siivutus pitkittäin. Sitten kämmenen kautta muna takaisin leikkuriin taas pitkittäin ja uusi siivutus. Taas kämmenen kautta leikkuriin, mutta nyt poikittain ja siitä suoraan alassuin astiaan. On muuten pirun kätevää tähän ja myös esim. munavoihin.

Sitten kerma vatkaukseen ja tässä on se ehkä koko homman vaikein vaihe. Jos vatkaat kermaa liian kovaksi vaahdoksi, saattaa etikan lisääminen leikata sen pahasti. Jätä vaahto siis hieman löysemmäksi, jotta etikka (tai kaprisliemi) ei aiheuta vahinkoa. Ripaus sokeria ja kenties vielä myös suolaa, kunnes vaahto itsessän on mukavan makuinen. Sitten vain kermavaahto koko komeuden päälle. Kuivan kuplivan kera ja tuoreiden perunoiden kanssa aivan huippuelämys.

 

Grillattua possun ulkofilettä, tomaatti-mozzarellasalaattia, kukkakaalia ja homejuustodippiä






Tähän kesäiseen annokseen tarvitset:

2 x 100g porsaan ulkofilettä per ruokailija
Suosikkigrillauskastikettasi
Tomaattia
Tuoretta bufalamozzarellaa
Tuoretta basilikaa
Tuoretta kukkakaalia
Kermaviiliä
Sinihomejuustoa
Suolaa ja pippuria myllystä

Leikkaa possunfileestä noin sentin paksuisia viipaleita, pari per ruokailija. Tämä on sopiva paksuus, jotta liha kypsyy nopeasti grillissä, eikä ehdi kuivua. Marinoi lihat grillauskastikkeessa huoneenlämmössä sen aikaa, kun teet kaiken muun.

Laita grilli päälle, puhdistetuasi ensin tietysti grilliritilät. Pilko kukakaali nupuiksi ja laita nuput kevyesti etikalla maustettuun veteen, jotta mahdolliset pikku toukat lähtevät karkuun.

Puolita tomaatit ja poista kannat. Leikkaa sopiviksi lohkoiksi ja heittele kulhon pohjalle. Revi päälle tuoretta mozzarellaa mukavan kokoisina paloina. Ota nippu basilikanlehtiä, revi tai leikkaa ne pienemmäksi ja kaikki tomaattien sekaan. Loraus hyvää oliiviöljyä päälle ja myllystä suolaa ja pippuria sekaan. Sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.

Sekoita kermaviili ja murenna sekaan homejuusto. Jos laiskottaa, ota pussi homejuustodippiä (löytyy sipsihyllystä) ja sekoita. Valuta kukkakaalit ja etsi niillekin sopiva astia. Tässä lisukkeet:

Kun pöytä on katettu, tepastele grillille ja laita lihat ritilälle. Odota, kunnes lihasneste nousee pintaan ja käännä sitten. Odota taas, kunnes nestettä alkaa tulla myös jo grillatulle pinnalle. Älä töki, kääntele veivaa tai vaivaa. Nosta astiaan ja anna vetäytyä foliossa suunnilleen saman ajan kuin lihat olivat grillissä. Tällä tavalla saat mehukkaan ja silti kypsän lihan. Parhaimmillaan se voi näyttää tältä:




Sitten vain annokset kasaan ja ääntä kohti. Homejuustodippiin voi toki dipata paljon muutakin kuin kukkakaalia, mutta tällä kertaa otettiin vähän kevyemmän kaavan mukaan.

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Perinteinen kermainen lohikeitto

Tupsahti mieleeni laittaa resepti perinteisestä kalakeitosta. Keittoja tulee tehtyä itse melko harvoin, mutta ne kyllä palkitsevat tekijänsä. Pahoittelen törkeän huonoa kuvaa, mutta lautaset tyhjenivät ennen kuvaushetkeä.

Tällä kertaa soppa tehtiin lohesta, mutta sama resepti käy ihan mille kalalajille tahansa.

Reseptistä syntyy noin 4 annosta ja tähän tarvitaan:

8 keskikokoista kiinteää perunaa
300 g tuoreita keittojuureksia
500 g D-leikattua lohifilettä (siis täysin ruodoton ja rasvaton)
1 ruukku tilliä
50 g oikeaa voita
2 dl kuohukermaa
loraus kanafondia (myös kalafondi käy)
suolaa ja pippuria myllystä
1 voideltu täysjyväruisleipäviipale





vettä
Maustepippureita ja laakerinlehtiä maun mukaan


Kuori perunat ja paloittele keittojuurekset. Kunnon keiton valmistus alkaa aina perunoiden ja kasvisten freesauksella. Itse käytän aina Extra Vergine oliiviöljyä, paitsi kalakeitossa rasvan pitää olla kunnon voita.

Sulata siis kattilassa voi ja kippaa kasvikset hetkeksi freesaantumaan kattilaan. Lisää pippurit, laakerinlehdet ja loraus fondia. Lopuksi vettä niin, että kaikki peityy. Anna kiehua, kunne perunat ovat kypsiä. Lisää kerma ja tiputa lämpö miedolle.

Leikkaa lohifilee nahkaa myöten ruuduiksi ja irrota kuutiot nahasta. Kippaa kattilaan. Anna kalan lämmetä ja kypsyä hetki. Silppua päälle koko ruukullinen tilliä. Sekoita ja anna taas hautua pieni hetki. Voitele ruisleipäviipale ja laita se voideltu puoli alaspäin keiton pinnalle. Nyt keittolevyn lämpö nolliin.

Anna taas hautua ja poimi lopuksi pois leipä, pippurit ja laakerinlehdet ja annostele lautasille. Nauti hyvän, paahdetun ruisleivän kera.

Todellakin samalla reseptillä voi valmistaa keiton mistä tahansa kalasta. Ruotojen kanssa saa vain olla tarkempi. Itse kalastettu kala on tietysti aina parasta. Siisi vaikka ahven tai kuha esimerkiksi.

torstai 26. maaliskuuta 2015

Chorizopasta raakamakkarasta

Tässä taas uusi pastaohje Suomen parhaasta raakamakkarasta, Saarioisten Chorizosta. Kolmesta raakamakkaravariantista löytyy jokaiselle sopiva varmasti.

Tässä taas ressepti kahdelle, kun kerkisin eilen hotkaista yhden makkaran jo patongin välissä hodarina. Syntisen hyvää sekin....

170-200 g tagliatellea
Muutama tuore herkkusieni
3 kpl Saarioisten chorizo-raakamakkaraa (todellakin söin jo yhden ennakkoon) enemmänkin käy!
1 prk Mutti-tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
cayennepippuria/chiliä
pastan keitinvettä
kermaa
pippuria myllystä
timjamia
salviaa
punaviiniä

Viipaloi sienet. Tee kuten edellisessäkin reseptissä, eli tilkka vettä sienten sekaan, että päästävät nesteen ulos. Prosessin jälkeen kattilaan oliiviöljyä ja valkosipulia ja suolista puristettua makkaramassaa ja reilua liikutusta. Päälle purkki Muttia ja yrtit sekä punkku ja haudutusta vähintään 20 min, Lopuksi 1-2- dl kermaa ja vielä lyhyt haudutus. Sitten vain kastike ja pasta sekaisin ja ääntä kohti.

On muuten todella hyvää!


Fusilli-pastaa, tuoreita herkkusieniä, valkosipulia, voita ja timjamia

Tuli yhtäkkiä pastaviikko. Siispä tässä ja seuraavassa postauksessa pari pastareseptiä melkein omasta päästä. Resepti kahdelle:

200 g Fusilli-pastaa
300 g tuoreita herkkusieniä
Nippu timjamia
3 valkosipulinkynttä
raastettua parmesaania tai pecorinoa
reiusti voita

Laita pastavesi kiehumaan.

Pilko sienet ja heitä kattilaan. Samalla, kun laitat levyn päälle, lisää tilka vettä, että sienten nesteet pääsevät ulos. Tämä on pakko aloittaa näin. Paistamalla neste jää sienten sisään ja se ei tässä sapuskassa ole tarkoitus.

Kun sienet ovat nesteensä itkeneet, lisää kattilaan voita ja valkosipuli. Jatka paistamista miedolla lämmöllä.

Pilko koko ruukullinen timjamia odotamaan.

Kun pastavesi kiehuu, heitä sekaan karkeaa merisuolaa makusi mukaan. Ja keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Ennen kuin valutat, ota talteen 1-1 1/2 dl pastan keitinvettä ja sekoita kastikkeeseen.

Nyt on aika lisätä kastikekattilaan jälleen nokare voita ja koko kasa timjamia. Anna lämmetä ja sekoita lopuksi sekaan valutettu, keitetty pasta ja säästetty keitinvesi. Anna hautua hetki. Annostele lautasille ja  raasta päälle juusto ja lisäksi mahdollisesti pippuria myllystä.

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Nauda ulkofilettä , bataattia, broccolia ja herkkusienikastiketta


Oli pakko taas laittaa näkösälle, kun oli niin turkasen hyvää.

Kahdelle:

2 x 150 g naudan laadukasta ulkofilettä
1 bataatti
1/2 tuoe broccoli
200 g ruskeita herkkusieniä
kermaa
voita
vehnäjauhoa
suolaa ja pippuria myllystä
oliiviöljyä

Siivuta sienet viipaleiksi. Irroita nesteet kattilassa lisäämällä aluksi vettä, että pääsee vauhtiin. Voita ja vehnäjauhoa vähän kehiin ja sitten kermaa. Anna kiehua kunnes neste on vähissä ja sitten vain mausteeksi suolaa ja pippuria. Anna muhia sopivaksi.

Kuori ja paloittele bataatti sopiviksi lohkoiksi, jotka on kätevä paista pannussa. Älä kärvennä ja varo etteivät mene ihan muusiksi. Suoaa ja pippuroi.

Laita vesikattila levylle ja lävikkö/siivilä sisään. kippaa muutama broccolin kukinto siivilään, suolaa myllystä ja peitä kannella. Höyrytä napakoiksi.

Kuumenna pannu ja lisää voi ja kun se on hiljennyt niin lisää suolatut ja pippuroidut lihat pannulle. Anna paistua kunnes lihasneste juuri alkaa nousta pintaan ja käännä heti. Sama toiselta puolelta ja sitten folioon vetäytymän. Muutama minuutti ja sitten herkuttelemaan. Rakenna annokset ja nauti.

Gratinoitu hummeri


Oli pakko laittaa tämäkin simppeliakin simppelimpi ohje tänne, kun oli niin taivaisen hyvää.

1 hummeri per ruokailija (tässä käytin 300 g pakastehummeria)
Kuivaa valkoviiniä
Cayennepippuria
Mozzarellaa raastettuna
Voita
Leipää (paahtoleipää tai patonkia)

Sulata ja puolita hummerit. Puolita ensin pää ja käännä sitten toisin päin ja jatka samasta keskiviivasta pyrstöön päin. Raskas ja terävä kokkiveitsi on paras ase tähän. Poista puolikkaista suoli ja vataslaukku. Jälkimmäinen löytyy heti silmien takaa ja on selkeästi oma pussinsa. Älä missään nimessä poista vihertävää maksaa saatikka mahdollista mätiä.

Lado puolikkaat uunivuokaan niin, että ne pysyvät hyvin ja tasaisesti paikoillaan. Kaada korkillinen valkoviiniä jokaiseen pyrstöpulikkaaseen. Tähän käy myös esim. kuiva sherry tai vaikka sitruuna. Ripottele puolikkaille kevyesti cayennepippuria ja raasta päälle reilusti Mozzarellaa. Viimeistele vielä voinokareilla ja gratinoi uunin yläosassa grillivastusten alla, kunnes juusto ona kauniin väristä.

Älä kuumota liian pitkään, sillä liha sitkistyy.

Nämä tulee hotkaistua ihan hetkessä ja suosittelenkin mukaan leipää ja juustoa ja tietenkin hyvää valko- tai kuohuviiniä. Itsellä tällä kertaa Wolfbergering riesling+muscat-yhdistelmä.

torstai 19. maaliskuuta 2015

Pannulla paistetut broilerquenellit, herkkusienikastike ja riisi


Tällainen arkiruoka tällä kertaa. Ihan simppeliä safkaa broilerin jauhelihasta, mutta kuitenkin hieman uutta touchea.

Tästä riittäisi oikeastaan kolmellekin, vaikka emännän kanssa taas kahdestaan syötiinkin:

400 g broilerin jauhelihaa
2,5 dl jasminriisiä
400 g ruskeita tuoreita herkkusieniä
paahdettua kuivattua sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 dl raastettua mozzarellaa
suolaa ja pippuria myllystä
1 rkl Rajah Curry Paste. Mild tai Hot maun mukaan.
Oliiviöljyö
Voita
Kuohukermaa
vehnäjauhoa

Huuhtele riisi ja laita kiehumaan. Muista 1 + 12 + 12 min. Katso aiemmista ellet muista!

Sekoita broiskun jauheliha, valkosipuli ja muut mausteet sekä juusto. Paahdettu sipuli ja kerma sopivat hyvin sidonnaksi. Munaa tai korppujauhoa ei kertakaikkiaan tarvita taaskaan. Mausta ja paista koekappale, että tiedät maut.

Viipaloi herkkikset ja laita kattilaan. Loraus vettä, jotta saat nesteet irtoamaan. Anna kiehua ihan minimiin ja sitten vehnäjauhot ja voi kehiin. Sen jälkeen lievää liikutusta ja voita peliin ja sekoilun jälkeen kermalla kevyemmäksi ja taas sekoitellaan...

Soosiin voi lisätä joko suolaa, pippuria tai fondia. Laittaisin tähän kanafondia, jos siihen päädytään.

Muotoile broiskuquenellit ja paista niitä miedolla lämmöllä voissa pannulla, aina välillä käännellen. Riisi on jo valmis ja soosi maustamista vailla. Kasaa annokset ja nauti. Vihreät syödään erikseen.


sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Karitsan ulkofliettä, portviinikastiketta bataattipyrettä, tuoretta vihreää parsaa ja portviinikastiketta


Naistenpäivän päivälliseksi valikoitui tällainen kokonaisuus. Lähes kaikki on tehtävä samanaikaisesti, koska ainesosat kypsyvät nopeasti.

Karitsan ulkofilettä 100 - 200 g per ruokailija
Bataattia
Nippu tuoretta, vihreää parsaa
Kermaa
Portviiniä
Vasikanfondia tai itse keitettyä kastikepohjaa
Suolaa ja pippuria myllystä
Voita
Yrttejä (rosmariini, minttu,

Keitä kastike liemestä ja portviinistä ja anna redusoitua sopivan paksuiseksi. Suurukseksi suosittelisin pintasuurusta (beurre mainie), jos et malta keittää tarpeeksi kauan. Siispä pehmeää voita ja vehnäjauhoa sekaisin ja vatkatessa nokareina lisäillen, kunnes rakenne on sopiva.

Kuori bataatti Keitä suolatussa vedessä, kunnes saat siitä sopivan soseen. Vähän kuin pottumuusia tekisit. Saa toki jäädä hieman löysemmäksi. Kermalla ja voilla sen teet sopivaksi ja maustat myllystä.

Suolaa ja pippuroi karitsan filee. Toki olet ottanut sen hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Paista voissa kauniin ruskeaksi yrteillä ryyditettynä. Kääri folioon ja anna vetäytyä saman ajan, kun oli pannussa.

Keitä parsat nopeasti suolatussa vedessä napakoiksi.

Siivuta karitsa sopiviksi paloiksi. Levitä bataattisosetta kauniisti lautasen reunalle ja karitsaa osittain sen päälle. Kiltävä kastike paikoilleen ja parsat sekaan tuomaan vihreyttä ja raikkautta ja ei kun syömään.

Katsotaan saanko annoskuvia vai meneekö parempiin suihin ennen sitä.

Kaiken perusta

Tässä blogissa julkaisen pääsääntöisesti itse kehittämiäni reseptejä, koska klassikot löytyvät ihan mistä vain. Se ei aina ole kuitenkaan...