sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Sitruunabroileria ja sitruunapastaa - voi vietävä kuinka herkullista!

 


Tällainen sitruunainen broilerannos tuli tehtyä nyt jo toisen kerran ihan lyhyen ajan sisällä. Jotain ihan extraa siinä on, kun jo ennakkoon tulee vesi kielelle ja jälkeenkin on hymy herkässä. On se hyvää!!! Ylimmässä kuvassa lautasannos ja alinna pelkkä broilervuoka.

Tarveaineet kahdelle tai neljälle oikeastaan, mutta kahden hengen taloudessa tuosta riittää kahdeksi päiväksi:)

500 g broilerin rintafilettä (ei riekaleita) 

3 dl kuohukermaa (ei mitään kevytkermaa tai ruokakermaa!)

3 suurta valkosipulin kynttä

1 suuri keltasipuli

1 dl kivellisiä kalamataoliiveja

1 sitruunan kuori raastettuna

1 sitruunan mehu puristettuna

1 sitruuna lohkoina

1/2 liha-/kanaliemikuutio

 Suolaa ja pippuria myllystä

Reilusti kuivattua rakuunaa/timjamia tai rosmariinia. Mikä sitten omia makuhermoja parhaimmin kutkuttaa. Henkilökohtaisesti olen kuivatun rakuunan (ei kannata tuoreena käyttää, jos voi vaikka itse kuivata) ja timjamin ystävä ennen rosmariinia, mutta kaikki käyvät varsin hyvin. 

250 g sitruunapastaa! Oma henkilökohtainen suosikkini on Tampereen Culinaria Keittiöelämää:n omaa maahantuontia: Fattore Umbre, Strangozzi al limone. On muuten mahtavan sitruunainen pasta jo ihan itsessään!!!

Leikkaa broitsut kolmeen kutakuinkin yhtä suureen palaan. Suolaa ja pippuroi!  Heitä pannu levylle ja lämpenemisen aikana voit pilkkoa sipulit kuntoon. Pannulle reilusti voita ja broiskuille kunnon paistopinta! Kippaa perään kerma, sitruunamehu ja raastettu kuori. 

Kun broisku on saanut kunnolla väriä, nosta ne pipnseteillä sivuun ja paista sipulit. Ripottele sitruunan kuoriraaste broiskujen päälle. Lisää sekaan lihaliemikuution puolikas ja kerma sekä sitruunan mehu.

Kippaa kermasekoitus broitujen päälle ja lado pinnalle oliivit ja sitruunan lohkot. Uuniin kiertoilmalle 180 astetta 30 min tai normiuunissa 200 astetta 30 min. Kiehuu neste mukavasti ja väriä alkaa tulla ainakin sitruunanlohkojen pinnoille. Nosta uunista lepäämään.

Jos on unohtunut, että pastaakin pitää keittää, niin nuyt kiireesti kattila tulille ja suolaa veteen, kunhan vesi kiehuu. Tälle pastalle keittoaika oli 12 min., joka oli juuri sopiva aika beroilerin vetäytymiselle.

Kun pasta on valmis, niin lautasille ja kastikkeet päälle. Kenties hieman parmesaania vielä annosta kruunaamaan! Amen...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti