lauantai 23. tammikuuta 2016

Munakoisopata, kikherneitä, curryä ja rusinoita








Tämä resepti on varastettu suoraan yhdeltä Ruotsin kuumimmista kokkitähdistä, Tommy Myllymäeltä. Hän voitti EM-tittelin vuoden 2014 Bocuse dÓr-kisassa ja samassa kisassa MM-hopeaa vuonna 2011. Ohje on hänen kirjastaan "Myllymäki, grönsaker, tillbehör och garnityr"vapaasti suomennettu ja resepti testattu ja hyvksi havaittu. Muutamilla omilla kommenteilla kuitenkin höystetty. Ja kuvakin oman kokkauksen lopputulos.

4 annosta
1 munakoiso
1 sipuli, kuutioitu
2 valkosipulinkynttä, murskattu tai siivutettu
1 punainen chili (maun mukaan)
2 tl curryjauhetta
2 dl oliiviöljyä
2 dl = 1 purkki kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
1 dl rusinoita
1 1/2 dl kasvislientä (joko itse tehtyä tai fondista laimennettua)
2 dl kermaa
2 tl hunajaa
1 nippu korianteria
suolaa

Näin se menee:

Nyt ei itktetä mitään eikä ketään vaan kuutioidaan pesty munakoiso noin 1,5 cm:n kuutioiksi. Se paistetaan runsaassa oliiviöljyssä yhdessä sipulin, valkosipulin, chilin ja curryna kanssa keskilämmöllä noin 3 minuuttia. Kippaa sekaan kikherneet, rusinat, kasvisliemi ja kerma ja anna kiehua taaskin keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta hunajalla ja suolalla. Koristele korianterilla ja tarjoile.

Tämä herkku menee ihan sellaisenaan tai myös keitetyn riisin kaverina, ilman sen kummempia kommervenkkejä. Itse olen kokeillut sitä kerran itse tehtyjen punajuuripihvien kanssa ja viimeksi vahvalla Koskenlaskijalla täytettyjen naudanlihakääryleiden kaverina. Aina toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti