sunnuntai 3. elokuuta 2014

Grillattua lime-valkosipulimarinoitua broileria, tiristettyjä kantarelleja ja hiekkamaan kullankeltaista siikliä

Syömme yleensä jostain syystä aina broilerin kanssa joko riisiä tai pastaa. Tällä kertaa listalle tuli kuitenkin torilta kassillinen mitä kauneinta hiekkamaan siikliä ja tuoreita kantarelleja vielä tykö. Juuri tuo sieni sai minut valitsemaan tällä kertaa perunan broiskun lisukkeeksi.

Broileri puolestaan on naturellia rintafilettä, johon vaihtelun vuoksi ajattelin hieman raikkaampaa maustusta limen avulla.

Tässä tykötarpeet:

500 g broilerin rintafilettä (ohutkin käy, mutta silloin pitää olla tarkkana, ettei mene grillissä kuivaksi)
1 limen mehu ja raastettu kuori
1 valkosipulin kynsi
loraus oliiviöljyä
merisuolaa myllystä
pippuria myllystä

1 litra kantarelleja
1 keltasipuli
kermaa
merisuolaa myllystä
pippuria myllystä

kullankeltaisia hiekkamaan siiklejä

Mahdolliset muut tykötarpeet maun mukaan.

Valmista marinadi ja laita rintafileet maustumaan. Limen kuoressa on ainutlaatuinen ja hienostunut, pähkinäinen maku, joten älä jätä sitä raastamatta. Siitä tulee "se jokin".

Pese perunat ja laita vesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, laita kattilaan reilusti karkeaa merisuolaa. Lisää perunat ja kun ne kelluvat pinnalla, ne ovat kypsiä. Kaada vesi pois ja peitä talouspaperilla ja kannella. Ne pysyvät hyvinä melko kauan.

Revi kantarellit käsin pitkittäisiksi riekaleiksi (ks. kuva). Pysyvät näin parhaimman makuisina ja säilyttävät myös herkullisen rakenteen.


Lorauta paistinpannuun tilkka vettä, jotta sienten liemi saa vähän apua päästäkseen ulos. Tulta alle ja kun sienet alkavat olla itkuvaiheen lopussa, lisää silputtu sipuli ja reilusti voita ja anna paistua hetki. Lisää sitten loraus kermaa (ihan maun mukaan). Voit tehdä ohuemman kastikkeen tai sitten ihan vain pienellä tilkalla niukemman lisukkeen. Täysin makuasia.

Grilli kuumaksi ja broiskut nopeasti kypsiksi ja muista antaa vetäytyä vielä foliossa! Sitten vain taasen ääntä kohti. Voilà!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti