sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ricottapizza

Tee peruspizzataikina durumvehnästä, hiivasta, suolasta ja vedestä. Anna kohota noin 30 min.

Taikinan kohotessa sekoittele purkillinen ricottajuustoa ja 3 - 5 valkosipulinkynttä murskattuna. Mahdollisesti lisää ripaus suolaa, mutta ole varovainen tässä!!!

Murenna paketillinen Aura-Gold-sinihomejuustoa odottamaan täyttelyä. Samalla raasta non 2 dl parmesaaniraastetta. Riivi noon 3 - 4 oksaa tuoretta rosmariininlehtiä erilleen.

Kun taikina on kohonnut, kauli se leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi ja heitä pellille. Levitä ricottatäyte koko taikinan alueelle mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Paahda sillä aikaa kourallinen pinjansiemeniä.

Ripoittele pizzapohjan päälle homejuustomurut, raastettu parmesan ja lopuksi vielä rosmariininlehdet. Tältä se sitten näyttää:




Sitten vaan koko komeus uuniin ja kun se näyttää sopivan kauniilta ( noin 20 min 200 astetta), ota se pois, ripoittele päälle hyvää oliiviöljyä, myllystä mustapippuria ja päälle paahdetut pinjansiemenet. Nauti hyvän salaatin kera.

Lopputulos saattaa näyttää vaikka tältä:

Tästä voi tehdä loputtoman määrän variaatioita. Perinteisessä pizzassa tomaattikastike dominoi makuja, mutta tällaisessa pizzassa, hieman hennommankin maun täytteet saavat aivan uuden roolin. Esimerkiksi tuore herkkusieni viipaloituna ja vaikka rucola saavat ihan eri vivahteen tässä versiossa.

Myös muut yrtit tai vaikkapa hennomman makuinen kalakin voivat olla edukseen näin tehdyssä piiraassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti