kotiliesi

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Makaronilaatikko uunipellillä - tuunattuna chilillä, valkosipulilla ja ketsupilla

Jo uudeksi avokadopastaksi ristitty resepti on kerännyt runsaasti tykkäyksiä kaikilla somekanavilla.


Itsellä olisi ohje vähän tuunatummasta versiosta, josta ei puutu enää oikeastaan mitään. Ketsuppikin on jo valmiina. Jokainen maustaa tietysti oman mieltymyksensä mukaan, mutta tässä perheemme perinteinen kaikilla mausteilla. Vain hieman ohuempana kuin ennen.

Tällaisella viritelmällä mennään:

4-500g jauhelihaa
400 g sarvimakaronia
2 dl ketsuppia (noin, en koskaan mittaa)
2 kanamunaa
3 dl maitoa
1 rkl chilijauhetta (tai enemmän)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
mozzarellajuustoraastetta runsaasti

Paista jauheliha ja sipulit, suolaa, pippuroi ja lisää chili.
Keitä makaroni pakkauksen ohjeiden mukaan, valuta, lorauta keittokattilan pohjalle oliiviöljyä ja palauta makaronit kattilaan. Pari kiepsautusta, niin sinulla on irtonainen, kypsä makaroni odottamassa seuraavia toimenpiteitä.
Sekoita munamaito. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita ketsuppi jäähtyneisiin makaroneihin, samoin munamaito ja sekoita hyvin.

Ota se syvempi uunipelti ja laita sille leivinpaperi. Kippaa jauhelihasekoitus alimmaksi. Päälle makaronisekoitus ja pientä tasoitusta. Lopuksi runsaasti juustoraastetta päälle. Tässä omani odottaa lämpöön pääsyä vielä.

Jos et halua käyttää leivinpaperia, voit luonnollisestikin voidella uunipellin ja käyttää pelkästään sitä. Saat myös vielä rapeamman pohjan!

Sen jälkeen vahditaan pinnan ruskistumista kauniin väriseksi. Uunista ja uunipellin sijainnista riippuen se voi kestää 30 - 45 min. Tässäkin kukin on oman mielihalunsa vietävissä. Yksi tykkää tummasta paistopinnasta, toiselle se on jo palanutta.

Hetken jäähdytyksen jälkeen loota on leikattavissa vaikka pizzaleikkurilla. Ei kun ääntä kohti  ja kapeisiin kasvoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti