kotiliesi

perjantai 2. lokakuuta 2015

Paistettua siikaa, parmesanrösti ja sitruunainen kermakastike

1 kokonainen perattu siika, noin 1 kg tai kaksi filettä
muutama peruna
1/2 sitruunan mehu
loraus valkoviiniä
1 dl kermaa
Voita

Salaattia

Suomusta ja fileroi siika ja nypi ruodot. Valmista filettä on hankala suomustaa, joten siksi etsisin joko kokonaista kalaa tai suomustettua filettä, mutta kuitenkin nahka päällä!

Leikkaa kauniiksi annospaloiksi (Pyrstöt voi graavata seuraavaksi aamuksi. On muuten hyvää paahdetulla ruisleivällä!)

Kippaa loraus valkoviiniä ja puolet sitruunan mehusta kattilaan ja anna heille lievä kiehautus. Kaada perään kerma ja anna hautua sopivan paksuiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Raasta perunat ja niidensekaan hieman parmesaania. Muotoile niistä röstikeot ja paista pannulla
miedolla lämmöllä kauniin värisiksi ja rapeiksi. Voissa tietysti! Olen kyllä tietoinen siitä, että oikeasta röstistä pitäisi vielä nestettäkin puristella pois perunasta, mutta aina ei ehdi eikä tarvitse.

Kun röstit alkavat olla valmiita, laita toinen paistinpannu kuumaksi ja siihen reilu nokare voita. Suolaa ja pippuroi siikafileet molemmin puolin. Paista nahkapuolelta niin kauan, että sisälämpö on noin 45 astetta ja nahka ihanan rapea. Kypsyyden näkee kyllä ihan silmälläkin. Kun pinta on lähes valkoinen, on kala valmis.

Kasaa annokset. Rösti alle ja kala nahkapuoli ylöspäin röstin päälle. Annostele kastiketta lautaselle ja ripottele kalojen päälle loput sitruunan mehut. Nauti hyvän valkoviinin kera.

Salaatin teit tietysti jossain välissä jo valmiiksi ennakkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti