kotiliesi

lauantai 14. helmikuuta 2015

Paahdettua kirjolohta, kermamuhennettua savoijinkaalia ja pottumuusia


Tuli jo osa ahmittua ennen kuin tuli mieleen ottaa annoskuva! Tässä todella simppeli ruoka, jonka lisuke nosti sen aivan uudelle tasolle.

Ruodotonta kirjolohta nahkoineen noin 200g per ruokailija
suolaa ja pippuria myllystä
Savoijinkaalia pala
1/2 sipuli
1 sitruunan mehu
1 tlk kuohukermaa
Perunoita
Voita
Maitoa

Leikkaa kala annospaloiksi. Jos pyrstöä jää, graavaa se aamupalan ruisleivän päälliseksi. Suolaa ja pippuroi kalanpalat ja laita vielä jääkaappiin odottelemaan.

Tee perunamuusi.

Siivuta kaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Ota sopiva kattila ja heitä sinne reilu nokare voita. Kun voi alkaa sulaa, kippaa perään kaali ja sipuli. Anna freesaantua hetki. Lisää kattilaan sitruunan mehu ja kerma sekä muutama kierros suolaa myllystä ja ihan vähän pippuria. Tiputa lämpö ja sekoittele hetki. Laita sen jälkeen kansi päälle ja anna hautua kypsäksi. Ei tähän mene kuin ehkä max 10 minuuttia.

Ota paistinpannu ja lämmitä se kuumaksi. Nyt voit valita joko paahtamisen tai paistamisen. Paahtaessa tarvitset vain hieman suolaa myllystä pannuun ja kalat päälle, nahkapuoli alaspäin. Vaihtoisesti voit myös paistaa kalat voissa. Makuasia. Jos maltti riittää, paista vain nahkapuolelta, että kala jää mukavasti mediumiksi. Voit toki kääntääkin, jos haluat.

Viimeistele muusi ja annostele lautasille. Asettele kalat haluamallasi tavalla ja vierelle kaali, jonka kermainen ja sitruunainen maku on todellinen herkku. Toimisi hyvin ilman muusiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti