kotiliesi

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Possunluut (Spare ribs) grillissä ja kukka- & parsakaalisalaatti vuohenjuusto-sitruunakastikkeelta


Kaupasta tarttui mukaan paketti koknaisia spare ribsejä. Siis yhden possun molemmat, täydet kylkiluurivistöt. Kokonaista 2,3 kg! onneksi syöjiä on tällä kertaa 4 kpl. Paloittelin kyljet jokaisen luun välistä yksittäisiksi luiksi ja niihin jäi jopa hieman lihaa vielä kiinni. Turhan paljon rasvaa niihin oli kyllä piilotettu rivistöjen sisäpinnoille, mikä ei kyllä näkynyt pakkauksesta ulospäin. Siksi en häveliäisyyssyistä viitsi julkistaa valmistajan nimeä.

Tällä kertaa, silkkaa laiskuuttani, käytin valmista marinadikastiketta luille, kun kippasin ne uunipellille esikypsymään 200-asteiseen uuniin. Noin 45 minuutin jälkeen ne ovat valmiit siirtymään grilliin. Joko hiili- tai kaasusellaiseen. Grillauksen aikana vielä valellaan saman merkin BBQ-soosilla, niin taataan harmoninen lopputulos eikä mitään makujen sekamelskaa. Tältä näyttää uunin jälkeinen väliaikatulos:Itse keitetty kolasoosi oli kyllä todella hyvää, mutta olin nyt niin laiskalla tuulella, etten vaivautunut sellaista taas keittämään.

Tunnustan, että salaatti-idea on varastettu Nieminen-Sukula-ystävysten Vege-keittokirjasta. Versioin sitä sen verran että otin mukaan myös parsakaalin ja korvasin maidon creme fraichella kastikkeessa. Lisäsin myös suutuntaman ilostuttamiseksi hieman paahdettua sipulia sekaan. Happoa oli tällä kertaa hieman liikaa, joten sitä suosittelen pehmentämään esimerkiksi hunajalla.

2,3 kg possun ribsejä
2 dl marinointikastiketta

Leikkaa luut irti toisistaan ja sivele ne marinadilla ja laita uuniin kypsymään 200 asteeseen noin 45 minuutiksi.

Tee salaatti:

Leikkaa parsa- ja kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja paahda oliiviöljytilkan kera paistinpannussa rapeiksi. Revi saaatti pieniksi ja kippaa kaikki kulhoon. Sekoita keskenään 150 g tuoretta vuohenjuustoa ja yhden sitruunan mehu. Sekoita ja laimenna tarvittaessa creme fraichella ja makeuta tarvittaessa esimerkiksi hunajalla. Kiepsauta kaikki kulhossa ja kippaa tarjoilulautaselle. Ripauta päälle vielä paahdettua sipulia.

Grillaa luut grillissä ja sivele BBQ-graseerauskastikkeella. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti