Ohje kahdelle:
350 g perattuja muikkuja
1 dl ruiskorppujauhoja
100 g kirkastettua voita
suolaa ja pippuria myllystä
muutama siikli
tilliä
kermaviiliä
sokeria
loraus sitruunan mehua (ei välttämätön)
Pese perunat ja laita perunavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää karkeaa merisuolaa ja perunat. (Jos laitat riittävästi suolaa ja vettä, tunnistat kypsät perunat siitä, että ne kelluvat pinnalla).
Suolaa muikut ja leivitä ne ruiskorppujauhoilla ja anna kuivahtaa niin, että jauhot tarttuvat paremmin.
Kirkasta voi: sulata pienessä kattilassa voi ja ota seisomaan hetkeksi. Älä heiluttele.
Tee kermaviilikastike sekoittamalla kermaviilipurkilliseen pieni nippu tilliä, vähän suolaa ja ripaus sokeria sekä sitruunan mehu.
Kun perunat kiehuvat ja soosi on tehty, ota kunnon paistinpannu, lämmitä se kuumaksi ja kaada varovasti voin kirkastettu osa pannulle. Ei räisky ja kestää lämpöä!
Paista muikut ihanan rapeiksi ja popsi kokonaisina perunoiden ja soosin kera. Simple and gooooood!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämän blogin ylläpito loppuu!
Tervehdys ja kiitokset kaikille ahkerille lukijoilleni! Lukukertoja on edelleen noin 1000 joka kuukausi! Uusi blogini on nimeltään Herkut...
-
Jos joku muistaa vielä Römertopf-savipadat tai jopa vielä omistaa sellaisen, on tämä ohje varmaan mieluinen. Pataan voipi laittaa vaikka kok...
-
Tällaista herkkua tulee harvoin tehtyä, mutta tällä kertaa kauppahallista löytyi taasen tätäkin onnen ja autuuden lähdettä. En oikein pysty...

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti