kotiliesi

torstai 3. syyskuuta 2015

Paistetut muikut, kesäperunat ja tillinen kermaviilikastike

Ohje kahdelle:



350 g perattuja muikkuja
1 dl ruiskorppujauhoja
100 g kirkastettua voita
suolaa ja pippuria myllystä
muutama siikli
tilliä
kermaviiliä
sokeria
loraus sitruunan mehua (ei välttämätön)

Pese perunat ja laita perunavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää karkeaa merisuolaa ja perunat. (Jos laitat riittävästi suolaa ja vettä, tunnistat kypsät perunat siitä, että ne kelluvat pinnalla).

Suolaa muikut ja leivitä ne ruiskorppujauhoilla ja anna kuivahtaa niin, että jauhot tarttuvat paremmin.

Kirkasta voi: sulata pienessä kattilassa voi ja ota seisomaan hetkeksi. Älä heiluttele.



Tee kermaviilikastike sekoittamalla kermaviilipurkilliseen pieni nippu tilliä, vähän suolaa ja ripaus sokeria sekä sitruunan mehu.

Kun perunat kiehuvat ja soosi on tehty, ota kunnon paistinpannu, lämmitä se kuumaksi ja kaada varovasti voin kirkastettu osa pannulle. Ei räisky ja kestää lämpöä!

Paista muikut ihanan rapeiksi ja popsi kokonaisina perunoiden ja soosin kera. Simple and gooooood!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti