sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Nauda ulkofilettä , bataattia, broccolia ja herkkusienikastiketta


Oli pakko taas laittaa näkösälle, kun oli niin turkasen hyvää.

Kahdelle:

2 x 150 g naudan laadukasta ulkofilettä
1 bataatti
1/2 tuoe broccoli
200 g ruskeita herkkusieniä
kermaa
voita
vehnäjauhoa
suolaa ja pippuria myllystä
oliiviöljyä

Siivuta sienet viipaleiksi. Irroita nesteet kattilassa lisäämällä aluksi vettä, että pääsee vauhtiin. Voita ja vehnäjauhoa vähän kehiin ja sitten kermaa. Anna kiehua kunnes neste on vähissä ja sitten vain mausteeksi suolaa ja pippuria. Anna muhia sopivaksi.

Kuori ja paloittele bataatti sopiviksi lohkoiksi, jotka on kätevä paista pannussa. Älä kärvennä ja varo etteivät mene ihan muusiksi. Suoaa ja pippuroi.

Laita vesikattila levylle ja lävikkö/siivilä sisään. kippaa muutama broccolin kukinto siivilään, suolaa myllystä ja peitä kannella. Höyrytä napakoiksi.

Kuumenna pannu ja lisää voi ja kun se on hiljennyt niin lisää suolatut ja pippuroidut lihat pannulle. Anna paistua kunnes lihasneste juuri alkaa nousta pintaan ja käännä heti. Sama toiselta puolelta ja sitten folioon vetäytymän. Muutama minuutti ja sitten herkuttelemaan. Rakenna annokset ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti