tiistai 3. maaliskuuta 2015

Herkullinen makaronilaatikko tunnissa



Tämä resepti on ollut meidän perheellämme käytössä jo kolmisenkymmentä vuotta ja taisi tulla opittua anopilta alunperin. Se on aiojen saatossa hieman muokkaantunut ja lähes joka kerta se on edellistä kertaa parempi. Vaimoni kanssa keskustelemme välillä ketsupin määrästä. Itse tykkään runsaammasta versiosta, hän taas niukemmasta. Oma maku siis ratkaiskoot. Yksi niistä sapuskoista, joka paranee seuraavaan kertaan, kun sitä lämmittää mikrossa seuraavina päivinä.

Tässä reilunkokoinen perheresepti, josta riittää vaikka kuinka. Olen jatkuvasti pienentämässä annoskokoa kahden hengen taloudelle sopivaksi, mutta aina sitä vain tulee iso satsi...

Tarvikkeet:

400 g sarvimakaronia
4-500 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä tai voita tai molempia
suolaa, pippuria, chiliä (joku haluaa suolan ja pippurin sijasta jauhelihamaustetta!!!)
Heinz-tomaattiketsuppia
2 kananmunaa
4-5 dl maitoa
Mozzarellaraastetta

Nopean valmistuksen salaisuus:

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Ota kaksi isoa kattilaa. Laita toiseen makaroneja varten vesi kiehumaan heti!  Lihaa varten toiseen kattilaan oliiviöljyä tai voita.

Laita kattilat täysille. Pilkkoa sipuli ja valkosipuli.  Kun öljytty kattila alka lämmetä, kiepauta sinne jauheliha ja sekoita hetki. Lisää sipuli ja valkosipuli ja mausteet ja kun liha on kypsää, nista pois hellalta ja lisää hieman justoraastetta. Sekoita ja jätä odottamaan. Tähän meni max 5 minuuttia.

Tässä vaiheessa on pastavesi jo varmaan alkanut kiehua ja ripaus karkeaa suolaa keitinveteen ja makaronit sekaan. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Max 8 minuuttia, josta osa samanaikaisesti lihan kypsymisen aikana.

Kun pasta on kypsää, valuta lävikössä nopeasti, kippaa jauhelihakattilaan ja sekoita.  Nyt sitten omantunnon mukaan sekaan ketsuppia. Mieluummin reilusti kuin liian vähän (oma mielipiteeni). Sekoita. Riko sekaan pari kananmunaa ja sekoita taas uudelleen. Kaada lopuksi sekaan maitoa niin, että seos on sopivan löysää, muttei litkua.

Kaada uunivuokaan ja ripottele päälle vielä vähän mozzarellaraastetta. Sitten uuniin noin 50 minuutiksi. Pienen harjoittelun jälkeen sapuska on lautasilla tunti aloituksen jälkeen. Sitten vain salaattia reilusti ja mahdollisesti lisää ketsuppia (ainakin mulle) makaronilaatikon päälle.

Tästä voi tehdä ihan väkevänkin version, kun vaihtaa ketsupin vähän vahvempaan ja maustaa jauhelihan vaikka tacomausteella. Mielikuvitus käyttöön!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti