kotiliesi

maanantai 16. toukokuuta 2016

Roquefortbroiler, pilahviriisi ja roquefort-kermakastike, tiristetyt herkkusienet purjon kera


Historiassa on taas kääntynyt uusi lehti, kun broilersuikaleiden, ohutleikkeiden ja muiden, lähes käyttökelvottomien broiskunosien sekaan on ilmestynyt Jyväbroilerin perhosleike. Paksuja ja melko suurikokoisia fileitä, jotka on leikattu valmiiksi täytettävään muotoon. Kaksi kappaletta per paketti. Suuri plussa tässä on se, että puolikkaat ovat automaattisesti yhteensopivat, toisin kuin ohutleikkeiden osalta. Niissä kokoerot saattavat olla huomattavat. Nämä sai näppärästi parilla cocktailtikulla suljettua.

Kahdelle:

2 Jyväbroilerin perhosleikettä
1 pkt Roquefort-juustoa
Suolaa ja pippuria myllystä
2 dl kuohukermaa
1 valkosipulinkynsi
6 suurta, tuoretta herkkusientä
Puolikas purjo
2 dl jasminriisiä
Oliiviöljyä, voita

Avaa broiskut, suolaa ja pippuroi ja asettele keskelle kohtuullinen nokare Roquefortia. Taita kiinni ja sulje cocktailtikuilla. Suolaa ja pippuroi molemmin puolin ja paista voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Kippaa kattilaan ja kerma sekä loppu Roquefort ja valkosipuli perään. Hauduta miedolla lämmöllä pitkään.

Huuhtele riisi hyvin ja keitä taas 1 + 12 + 12 min-menetelmällä täydelliseksi.

Sillä aikaa kun riisi kiehuu ja broisku hautuu, siivuta herkkikset, puolita purjo pituussuunnassa ja leikkaa puolikkaiksi renkaiksi.

Heilauta sienet pannuun ja loraus vettä päälle, jotta nesteiden ulostautuminen on taattu. Kun neste alkaa olla vähissä, lisää purjot ja voi, suola ja pippuri. Anna ruskistua ja pidä lämpimänä.

Ota 1 pieni kulho tai teekuppi per ruokailija ja vuoraa ne tuorekelmulla. Loraus oliiviöljyä perään ja pyöräytä sormella öljy tasaisesti kelmun pintaan. Ota nokare sieni-purjoseosta ja tiputa kuppien pohjalle. Lusikoi päälle riisi ja paina lusikalla kevyesti pinta tasaiseksi.

Ennen annosten kasaamista, tarkista maku soosista ja sieniseoksesta. Korjaa puutteet!

Kumoa pilahviriisi kulhosta lautasille näin:


Lisää kylkeen broileinfilee näin:


Lisää lopuksi sieni-purjoseos ja lusikoi annoksen päälle reilusti kastiketta. Nauti hyvän punaviinin kera. Oma ripasso oli yhden inan liian tuhti, mutta Roquefortin suolaisuus pelasti paljon. Toki broiler viihtyy kevyemmässäkin seurassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti