tiistai 19. huhtikuuta 2016

Janssoninkiusaus


Kas tässä yksi parhaimmista Janssoneista, mitä ole eläissäni tehnyt saatikka syönyt.

8 suurta rosamundaa tai muuta jauhoista perunaa.
2 keskikokoista keltasipulia.
2 prk Abban Anjovisfileitä liemineen. Älä vaivaudu säästämään tässä.
1 prk smetanaa
2 dl kermaa
pippuria myllystä

Laita uuni 175 asteeseen
Kuori perunat ja sipulit ja silppua ne monitoimikoneessa keskikokoisiksi suikaleiksi
Kippaa sekan smetana ja yksi purkki anjovista. Sekoita. Jos fileet ovat tosi isoja, puolita ne saksilla.
Muutama kieppi mustapippuria myllystä päälle ja sitten toinen purkki anjovista ja päälle purkki kermaa. Sekoita hyvin ja pyyhi astian reunat paperilla, etteivät turhaan pala roiskeet kiinni. Ja sitten vain uuniin alimmalle tasolle ensin 175 asteeseen 45 minuutiksi ja lopuksi vielä vartti 200 astetta, että saat kunnon pinnan.

Nosta vetäytymään vähintään 20 minuutiksi ja sitten vain ääntä kohti salaatin, suolakurkun ja etikkapunajuurten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti