kotiliesi

perjantai 25. syyskuuta 2015

Turskaa, kermamuhennettua nuorta lehtikaalia ja avokadoa


Nyt pukkaa taas lehtikaalia, mutta tällä kertaa tuoretta sellaista ruukussa. Oli muuten ihan erilaista kuin vanhemmasta, kovasta ja kuivasta tehtyä!

Tykötarpeet kahdelle:

Sopivasti tuoretta turskafilettä per ruokalija
Lehtikaalia ruukussa
1 pieni keltasipuli
1 sitruunan mehu
1 avokado
oliiviöljyä
kermaa
voita
suolaa ja pippuria
tilliä koristeeksi

Putsaa turskafileistä ruodot pois. Se on aivan yhtä helppoa kuin ahvenesta tai kuhasta. Leikkaa vain se perinteinen "housuleikkaus" ja kaikki on poissa. Ruodot tunnet oikein hyvin sormenpäällä tunnustellen. Suolaa ja pippuroi.

Revi lehtikaalit lähes tyvestä irti ja huuhtele ne. Heittele kattilaan ja oliiviöljyä päälle ja myllystä suolaa ja pippuria päälle. Mieto lämpö. Kun freesaantuminen on käynnissä, lisää pieni sipuli silputtuna ja odota hetki. Lisää sitten loraus kermaa niin että kaikki muhii mukavasti. Ihan lopuksi purista sitruunasta hieman mehua päälle. Tarkista maku ja tee tarvittavat korjausliikkeet.

Reilusti voita paistinpannulle ja kun pannu on hiljennyt, laita kalat pannuun ja käännä nopeasti, heti kun kunnon paistopinta on saatu. Heti pannu pois levyltä ja loppua kohti lievästi hautuen.

Puolita avokado ja kauho siitä kullekin ruokailijoille puolikas parina palana. Asettele kauniisti lautaselle, purista vielä lopuksi sitruunan mehua annoksen päälle ja nauti.

On muuten hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti