sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Naudan kuvepaistia, kevään kasviksia ja basilikaöljyä



Näin alkukesästä tulee houkutus syödä enemmän kasviksia ja hieman vähemmän lihaa, vaikka grillaus onkin lähes jokapäiväistä. Tässä sapuskassa ei vielä vihreys kovin paljon loista, vaikka kasvikset ovatkin pääosassa. Tämä johtuu siitä, että idea ruoasta syntyi vasta kauppareissun jälkeen. Eli mentiin sillä mitä oli. Tällä kertaa syöjiä oli kolme ja kaikkea jäi.

Tykötarpeet:

Kasvislisuke

4 suurta kiinteää perunaa (parempi olisi kourallinen varhaisperunoita)
1 sipuli/purjo/nippu kevätsipulia
1/2 varhaiskaali
1 kukkakaali
Oliiviöljyä

(Tässä vain mielikuvitus on rajana. Vihreä parsa, broccoli, kesäkurpitsa, pavut etc.kaikki käy)

Basilikaöljy:

Nippu tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 - 1 dl raastettua parmesaania
loraus punaviinietikkaa
suolaa ja
mustapipuria myllystä
pari tippaa Tabascoa
riittävästi oliiviöljyä

Liha:

1 pihvinaudan kuvepaisti (meillä oli noin 500g)
suolaa, pippuria ja öljyä

Öljyä kevyesti paisti ja suolaa ja pippuroi se mlemmin puolin. Anna huilata huoneenlämmössä.

Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Kaalista riittää, että leikkaat vain reiluja lohkoja, puolikkaasta kaalista 4 kpl. Kun vesi kiehuu, lisää veteen hieman suolaa ja ryöppää kaikki kasvikset kevyesti. Ihan muutama minuutti riittää. Valuta lävikössä.

Tee öljy tehosekoittimessa. Ainekset mixeriin ja öljyä sekaan niin, että sekoittuu hienoksi ja tasaiseksi kastikkeeksi.


Uuni lämpenemmään noin 200 asteeseen ja grilli päälle. Omasta grillistä loppui juuri tässä vaiheessa kaasu, joten liha oli pakko laittaa pannulla..

Öljyä uunivuoka oliiviöljyllä ja kippaa sinne kaikki valutetut kasvikset. Päälle vielä reilu loraus oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria myllystä. Sekoitetaan ja laitetaan uuniin keskitasolle.

Liha grilliin tai pannuun ja lyhyt grillaus niin, 
että jää varmasti kunnolla korkeintaan mediumiksi.
 Laita liha tiukasti folioon vetäytymään.

Sitten kasvikset uunista pihalle ja reiluja lorauksia basilikaöljyä kasvisten päälle. Siivuta liha ja kokoa annokset. Viimeistele vielä basilikaöljyllä.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti