sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Sillimössö ("sillikaviaariksikin" kutsuttu, taivaallinen kesäruoka)


Henkilökohtaisesti vierastan sitä, että ruokien nimiä väännetään ja käännetään ja yhdistellään mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Kirjoitin jo aiemmin "ohratosta", joka minulle kuulostaa todella epämiellyttävältä. Samoin kaiken maailman erilaiset "tillipestot" tms., jotka muistuttavat jotain, jolla on alkuperä, mutta siitä väännetään joku muunnos ja sille annetaan "väärennetty" nimi, jotta se olisi mahdollisimman houkutteleva.

Lasken samaan kategoriaan sekä munakoiso- että sillikaviaarin. Niillä kun ei kertakaikkiaan ole mitään tekemistä kaviaarin kanssa. Olkoot siis jotain muuta ja erilaista. Tämä resepti kulkee suvussamme nimellä sillimössö ja sitä se myöskin on. Toki äärimmäisen herkullista sellaista. Nimestään huolimata se on kaikkien herkku.

Tähän tarvitaan  2 pakettia eli 4 kpl Ahti kevytsuolattuja sillifileitä. Osta merkkituotetta! Erehdyin kerran ostamaan erästä nimeltä mainitsematonta kaupan omaa merkkiä. En tee sitä virhettä enää - älä sinäkään. Epämääräisiä, suttuisia fileitä, joissa surkea puhdistusaste ja paljon enemmän ruotoja. Halvalla on hintansa.

4 kpl Ahti kevytsuolattua sillifilettä
4 keitettyä kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 prk creme fraichea
nippu tuoretta sipulia
nippu tilliä

Pilko, kuutioi ja silppua kaikki. Sekoita ja anna vetäytyä. Nauti uusien perunoiden kera! Kuohujuoma on hyvä kumppani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti