lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kananpoikaa rapealla ohrapedillä á la Pekka Terävä, oma sovellus


Inspiroiduin uusimman viinilehden sivun 15 ruokaohjeesta aivan hurjasti. Siinä Pekka Terävä ohjeistaa rapsakan ohrapedin päälle kasattua broilerannosta. Pitihän sitä heti lähteä kokeilemaan, mutta vaihdoin juurisellerin palsternakkaan (oliskos ollut itse ohjeessa jo virhe) ja jätin vesikrassin pois. Tässä siis oma versioni ohjeesta, jonka alkuperäisversion siis löytää mainitusta lehdestä. Alkuperäinen ohje on neljälle. Ainoastaan ohran määrä on tässä pidetty ennallaan, sillä arvelin sillä olevan kysyntää... Aloita ohran keitosta, sitten broiskut ja sen jälkeen muut.

Kaikki tarveaineet käyvät ilmi alla:

Proteiini

3 kpl Jyväbroilerin nahallisia rintafileitä siipiluun kera
suolaa
pippuria
voita

Kuivaa fileet paperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla voissa ensin nahkapuolelta ja sitten toiselta puuolelta. Jälkikypsytä uunissa 150 asteessa noin 30 min.

Rapea ohralisäke


2 dl luomuohrahelmiä
vettä
suolaa

Huuhtele ohra kylmässä vedessä kuten riisi ja keitä runsaassa, miedosti suolatussa vedessä noin 45 min. Jäähdytä kylmällä vedellä nopeasti, valuta siivilässä ja levitä leivinpaperille kuivahtamaan. Paista oikealla hetkellä pannulla runsaassa öljy-voi-seoksessa rapeaksi.Voi olla hyvä idea käyttää paperin kautta liian öljyn poistamiseksi.

Herkkusienet

3 isoa tuoretta herkkusientä
oliiviöljyä
suolaa

Siivuta sienet ohuiksi. Paista pannulla ja mausta suolalla.

Palsternakkalastut

Viipaloi kuorittu palsternakka ohuiksi kolikoiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Paista voissa rapeiksi ja mausta suolalla.

Kun ohra ja broileri ovat valmiit. Kokoa annokset lautasille. Tee peti rapeasta ohrasta ja nosta sille broiskut. Ripottele päälle sieni- ja palsternakkalastut ja koristele vaikka kuivatulla salvialla, kuten itse tein. Ihan omasta ryytimaasta kuivatettua.

Alkuperäinen ohje oli Viinimaa.fi:n mainoksesta, jossa mainostettiin valkoviiniä. Meillä mentiin taaskin punaviinin kera.



Valmistaessa opittua: Mandoliinilla siivuttaessa syntyy sienistä paljon silppua. Haihduta niistä vesi pois kattilassa ja tee vielä pieni, mukava soosi, hyödyntäen myös broiskuista pannulle valunut lihasneste. Mahdollisesti vähän kermaa sekaan ja annokseen mukaan. Homma sen kuin pranee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti