kotiliesi

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Juuson kana-ateria

En muista enää millään missä lehdessä tämä hieno resepti oli joskus 1980 ja 1990 lukujen taitteessa. Asuimme silloin Ruotsissa ja lehdet tulivat opiskelijanuorille ruokapakettien kanssa yhdessä. Tällä Juusolla oli silloin Helsingissä jokin ravintola ja lehdessä ollut annos on jäänyt pysyvästi - joskin harvoin valmistettuna - omaan arkistoon. Aina josku sitä täytyy tehdä. On se niin hyvää. Tämä on vähän kuin kieviläinen kana, mutta suomalainen ja parannettu versio.

Ainesosat:

4 broilerin rintafilettä
suolaa ja pippuria myllystä
8 valkosipulin kynttä
paprikajauhetta
kermaa
kananfondia
jasminriisiä
4 dl kermaa
voita
Parsakaalia

Panerointi:

Vehnäjauhoa
Kananmuna
korppujauhoa

Ota 4 kokonaista broilerin filettä. Kuivaa ne paperilla. Tee jokaiseen syvä, mutta kapea viilto fileen sisään niin, ettei liha pintaan asti puhkea. Työnnä jokaiseen aukkoon 1 valkosipulin kynsi ja nokare voita perään.

Mausta fileet pippurilla, suolalla ja paprikalla. Tuplapaneroi, eli kieritä fileet ensin vehnäjauhossa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista kaikki fileet voissa paistinpannussa kohtuullisella lämmöllä, ettei kärvähdä korppujauhot yms.

Asettele lopuksi fileet kattilaan ja sekaan viimeiset valkosipulin kynnet. Päälle kermat ja mahdollisesti vielä vähän vettä ja fondia. Lisää myös paprikajauhetta. Anna hautua täydellisen kypsiksi.

Huuhtele riisi hyvin. Keitä riisi aiemman ohjeen mukaisesti eli 12 + 12 min.

Pilko tuore parsakaali nupuiksi ja laita siivilään, joka sopii mukavasti kattilaan. Siroittele päälle suolaa ja höyrytä kattilassa noin 5 minuuttia. Tämä hieno raaka-aine ei saa ylikypsyä, koska silloin se on jo pilalla. Sekä tuoksuu että maistuu pahalta.

Kokoa lopuksi ainekset annoksiksi ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti