kotiliesi

lauantai 3. lokakuuta 2015

Haudutettuja possunposkia liemessä, linssejä, papuja ja palsternakkapyreetä

Etsi hyvä lihakauppa. Osta sieltä possun poskia, koska ne ovat herkullisen hyviä. Varaa itsellesi riittävästi nautinnollista ruoanlaittoaikaa. Juuri tämän ruoan valmistumisen aikana voit tehdä paljon muutakin, esimerkiksi ulkoilla. Itse tein ensin hieman pihatöitä ja sitten tämän blogin päivitystä.

Tässä ohje taasen kahdelle hengelle, mutta voipi sellaisenaan kertoa vaikka kuinka monella ja vaikka kuinka monelle:)

Jokin aika sitten kirjoitin ohjeen possun potkista ja niistä jäävästä liemestä. Tähän reseptiin on nyt käytetty juuri sitä lientä. Jos sinulla ei ole itse keitettyä lientä, käypi se vallan mainiosti, että sekoittelet vedestä ja vaikkapa vasikan-, kana- tai kasvisfondista sopivan vahvuisen liemen ja haudutat naurulihakset siinä.

Tykötarpeet:

4 kpl possun poskilihaksia
valmista lihalientä
suolaa ja pippuria

pari palsternakkaa

Punaisia linssejä purkista
Mustia papuja purkista (tai vaikka belugalinssejä). Molemmat voit myös keittää itse, jos olet innokas. Se vaatii vain yleensä yön yli haudutuksen ja sitten keittämisen, ainakin papujen osalta. Linssit ovat hieman helpompia toki.

Koristeita makusi mukaan

Puhdista poskilihaksista rasvaa ja kalvoja vähän pois. Tämä on vähän nuoralla tanssimista koska jos poistat kaiken, homma hajoaa käsiin, jos et mitään, saattaa jollekin syöminen olla vastenmielistä. Makuasia siis.

Suolaa ja pippuroi lihat molemmin puolin. Laita sopivan kokoisen uuninkestävän vuoan pohjalle ja lisää lientä niin, että lihat peittyvät. Peitä foliolla tai tiiviillä kannella ja laita uuniin hautumaan noin 3-4 tunniksi 125 asteeseen. Jos on kiire niin 150 on myös ihan ok.

Palkitse itsesi vaikka lasillisella punaviiniä nyt, kun monen tunnin työ on tehty! Samalla mietit tietenkin kuinka kauniin annoksen voisit lopulta rakentaa. Linssien ja papujen värit olen tietenkin valinnut niin, että ne ovat lähes vastakkaiset ja silloin saa rakennettua kaunimman näköisen annoksen.

Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä vedessä/maidossa/kermassa tms, kunnes ovat valmiita soseutettavaksi. Tee se siivilän läpi pusertamalla tai sauvasekoittimella. Sekaan tietysti voita, suolaa ja pippuria (ehkä jopa kermaa). Tarkista maku!

Valuta pavut ja linssit.

Kun posket alkavat olla suussa sulavia, ota ne erilleen ja pidä lämpiminä vaikka foliossa. ÄLÄ KAADA LIENTÄ POIS! Jos liemi on sameaa, voit joko siivilöidä tai kirkastaa sen vatkatulla munanvalkuaisella. Googlaa, jos tuntuu vaikealta.

Lämmitä linssit ja pavut eri astioissa, mutta kuitenkin yllä mainitussa liemessä. Voit maustaa ne eri tavoin ja saat siten makukirjoa annokseen. Chili, valkosipuli, yrtit etc. vain taivas kattona tässäkin. Älä kuitenkaan liioittele, sillä poskilihojen maku on hienostunut ja täyteläinen jo itsessään.

Annoksen asettelisin joko pitkänmalliseen astiaan tai syvälle lautaselle. Pohjalle palsternakkapuree, jonka päälle asettelet lihakset. Kummallekin puolelle pavut/linssit. Kaunista ja herkullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti