lauantai 12. syyskuuta 2015

Ruispaneroitua haukifilettä ja valkosipulivoissa paistettua lehtikaalia.


Jos et keksi haukifileelle käyttöä niin kokeile tätä! Yhdistelmä toimii.

Resepti on kahdelle, mutta näistä kokonaisista fileistä riittää kyllä vaikka neljälle, kun lisää vähän lisukkeiden määrää ja/tai perunaa. Tässä olen käyttänyt reilun kilon painoisesta hauesta leikatut fileet.

Tarvikkeet:

2 kokonaista haukifilettä (voi toki paloitellakin)
ruiskorppujauhoja
1 dl kermaa
1/2 sitruunan mehu
pari pientä tomaattia
350 g lehtikaalia
1 valkosipulin kynsi
kohtuudella voita paistamiseen
suolaa ja pippuria myllystä
pari paistinpannua, sillä molemmat tarvitaan yhtä aikaa

Suolaa, pippuroi ja korppujauhota haukifileet ja anna niiden kuivahtaa hetki, että panerointi tarttuu paremmin. Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa hyvin. Leikkaa lehdet irti lehtiruodista ja revi lehdet pienemmiksi.

Laita paistinpannut levyille ja lämmöt täysille. Laita kumpaankin pannuun voita ja lehtikaalipannuun murskattu valkosipuli.

Kun pannut ovat hiljenneet, laita haukifileet toiselle ja lehtikaalit toiselle pannulle. Sekoittele lehtikaalia välillä ja lisää pari kiepausta pippuria ja suolaa myllystä. Jatka sekoittamista aina silloin tällöin.

Käännä haukifileet, kun toinen puoli on kauniin ruskea. Tässä vaiheessa voi pannun ottaa jo levyltä sivuun ja antaa kalan kypsyä meheväksi. Hauessa ei paljon rasvaa ole, joten se kuivuu herkästi.

Lisää lehtikaalin sekaan 1 dl kermaa ja sekoita taas. Lehtikaali jää tällä ohjeella aika napakaksi. Jos haluat siihen enemmän pehmeyttä, paista kauemmin tai hauduta kannen alla.

Kasaa annokset: lehtikaali alle ja kala kauniisti päälle. Lusikoi päälle kermatilkat pannulta ja purista annosten päälle puolikkaan sitruunan mehu. Hyvää valkoviiniä kyytipojaksi ja ääntä kohti.

Pieni syöntivinkki hänelle, joka pelkää hauen ruotoja: jos leikkaat fileestä pituussuunnassa vajaan sentin suikaleita selkäpuolelta alkaen, saat nopeasti näkyviin kaikkien ruotojen päät. Kun nypit ne pois, on koko loppu kala täysin ruodoton!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti