kotiliesi

lauantai 12. syyskuuta 2015

Grillattua possun potkaa ja kasviksia ja kenties hapankaaliakinEn pystynyt vastustamaan, kun ihan perusmarketista löytyi possun etupotkaa. Ei se valikoima nyt ihan hirveästi pullistellut ja niinpä ostin molemmat. Ne on nyt keitetty ja jäähtyvät keitinliemessään. Ei ole ennen tullut possun potkaa laitettuakaan. Lammasta ja karitsaa kylläkin, joten ensikertalainen siis olen tämän reseptin myötä. Syönyt olen sitäkin useammin aina Saksassa käydessäni. Keitetty on ok, grillattu ihan huippua.

Näillä mennään taaskin kahdelle:

2 x 1 kg possun etupotkaa

1 pkt tuoreita keittojuureksia
merisuolaa keitinveteen 8 g per litra
muutama mustapippuri
chiliä tai tabascoa
2 dl kuivaa valkoviiniä


Huuhtele potkat kylmässä vedessä hyvin. Tiputtele mahdollisimman suureen kattilaan ja mittaa päälle vettä (että osaat annostella suolan) niin, että potkat peittyvät. Lisää suola. Lämpö päälle ja kun homma kiehuu, kuori vaahto. Lisää tämän jälkeen valkoviini, pippurit ja keittojuurekset. Keitä vähintään kaksi tuntia ja anna jäähtyä keittoliemessä. Paras konsti on kylmässä vesihauteessa kattila tiskialtaassa.

Poimi varovasti potkat ehjänä pois kattilasta, yritä suoristaa kamaraa, mikäli mahdollista (vain esteettisistä syistä) ja anna vetäytyä vielä hetki vaikka lautasella.


Näistä on vielä pieni matka lopulliseen annokseen, vaikka kypsiä ovatkin.


Tämän jälkeen on tarkoitus grillata potka kamaroineen mahdollisimman rapeaksi ja kauniin vaalean ruskeaksi. Jonkun mielestä tähän auttaa vesi-siirappi-suolaseos, mutta itse ajattelin selvitä ihan pelkän lämmön avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti