kotiliesi

torstai 23. heinäkuuta 2015

Kermainen kesäkeittoJokaisen suomalaisen kesäinen herkku, kun parhaat uudet siiklit ja vihannekset ilmestyvät kauniin maamme toreille. Reseptejä löytyy kymmeniä, ellei satoja, mutta pidän itse kermaisista keitoista enemmän. Myös kesäkeiton tapauksessa. Vetinen keitto ei anna kunnon suutuntumaa eikä täyteläistä makuakaan. Omassa versiossani ei maitoa ole ollenkaan, vaan ainoastaan voita ja kermaa ja vettä. Noin neljän hengen annokseen tarvitset:

5-6 tuoretta keskikokoista siikliä
1 nippu tuoreita porkkanoita
1 kukkakaali
1-2 dl tuoreita, paloista riivittyjä herneitä
2 tuoretta sipulia varsineen
vehnäjauhoa
suolaa ja pippuria
3 dl kuohukermaa
4-5 dl vettä
ripus sokeria
melko paljon voita

Pese kasvikset ja raaputa perunat ja porkkanat kunnolla puhtaiksi. Pilkkoa kaikki sopiviksi paloiksi (jätä vielä herneet odottamaan).Kippaa koko komeus kattilaan jareilusti voita mukaan ja freesaa kasvikset voissa (ei liian kovalla lämmöllä). Lisää vehnäjauho ja tarvittaessa vielä lisää voita ja sekoita vielä uudelleen. Lisää vesi pienissä erissä, koko ajan sekoittaen niin, että kasvikset melkein peittyvät. Anna kiehua miedosti, kunnes kaikki on melkein kypsää.

Lisää suola ja pippuri, sokeri, kerma ja herneet. Anna hautua hetki, tarkista maku ja tarjoile! Tästä ei kasvisruoka parane! 

Kattilaan katsottuna:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti