kotiliesi

perjantai 1. toukokuuta 2015

Grillattua possun ulkofilettä, tomaatti-mozzarellasalaattia, kukkakaalia ja homejuustodippiä


Tähän kesäiseen annokseen tarvitset:

2 x 100g porsaan ulkofilettä per ruokailija
Suosikkigrillauskastikettasi
Tomaattia
Tuoretta bufalamozzarellaa
Tuoretta basilikaa
Tuoretta kukkakaalia
Kermaviiliä
Sinihomejuustoa
Suolaa ja pippuria myllystä

Leikkaa possunfileestä noin sentin paksuisia viipaleita, pari per ruokailija. Tämä on sopiva paksuus, jotta liha kypsyy nopeasti grillissä, eikä ehdi kuivua. Marinoi lihat grillauskastikkeessa huoneenlämmössä sen aikaa, kun teet kaiken muun.

Laita grilli päälle, puhdistetuasi ensin tietysti grilliritilät. Pilko kukakaali nupuiksi ja laita nuput kevyesti etikalla maustettuun veteen, jotta mahdolliset pikku toukat lähtevät karkuun.

Puolita tomaatit ja poista kannat. Leikkaa sopiviksi lohkoiksi ja heittele kulhon pohjalle. Revi päälle tuoretta mozzarellaa mukavan kokoisina paloina. Ota nippu basilikanlehtiä, revi tai leikkaa ne pienemmäksi ja kaikki tomaattien sekaan. Loraus hyvää oliiviöljyä päälle ja myllystä suolaa ja pippuria sekaan. Sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.

Sekoita kermaviili ja murenna sekaan homejuusto. Jos laiskottaa, ota pussi homejuustodippiä (löytyy sipsihyllystä) ja sekoita. Valuta kukkakaalit ja etsi niillekin sopiva astia. Tässä lisukkeet:

Kun pöytä on katettu, tepastele grillille ja laita lihat ritilälle. Odota, kunnes lihasneste nousee pintaan ja käännä sitten. Odota taas, kunnes nestettä alkaa tulla myös jo grillatulle pinnalle. Älä töki, kääntele veivaa tai vaivaa. Nosta astiaan ja anna vetäytyä foliossa suunnilleen saman ajan kuin lihat olivat grillissä. Tällä tavalla saat mehukkaan ja silti kypsän lihan. Parhaimmillaan se voi näyttää tältä:
Sitten vain annokset kasaan ja ääntä kohti. Homejuustodippiin voi toki dipata paljon muutakin kuin kukkakaalia, mutta tällä kertaa otettiin vähän kevyemmän kaavan mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti