torstai 19. maaliskuuta 2015

Pannulla paistetut broilerquenellit, herkkusienikastike ja riisi


Tällainen arkiruoka tällä kertaa. Ihan simppeliä safkaa broilerin jauhelihasta, mutta kuitenkin hieman uutta touchea.

Tästä riittäisi oikeastaan kolmellekin, vaikka emännän kanssa taas kahdestaan syötiinkin:

400 g broilerin jauhelihaa
2,5 dl jasminriisiä
400 g ruskeita tuoreita herkkusieniä
paahdettua kuivattua sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 dl raastettua mozzarellaa
suolaa ja pippuria myllystä
1 rkl Rajah Curry Paste. Mild tai Hot maun mukaan.
Oliiviöljyö
Voita
Kuohukermaa
vehnäjauhoa

Huuhtele riisi ja laita kiehumaan. Muista 1 + 12 + 12 min. Katso aiemmista ellet muista!

Sekoita broiskun jauheliha, valkosipuli ja muut mausteet sekä juusto. Paahdettu sipuli ja kerma sopivat hyvin sidonnaksi. Munaa tai korppujauhoa ei kertakaikkiaan tarvita taaskaan. Mausta ja paista koekappale, että tiedät maut.

Viipaloi herkkikset ja laita kattilaan. Loraus vettä, jotta saat nesteet irtoamaan. Anna kiehua ihan minimiin ja sitten vehnäjauhot ja voi kehiin. Sen jälkeen lievää liikutusta ja voita peliin ja sekoilun jälkeen kermalla kevyemmäksi ja taas sekoitellaan...

Soosiin voi lisätä joko suolaa, pippuria tai fondia. Laittaisin tähän kanafondia, jos siihen päädytään.

Muotoile broiskuquenellit ja paista niitä miedolla lämmöllä voissa pannulla, aina välillä käännellen. Riisi on jo valmis ja soosi maustamista vailla. Kasaa annokset ja nauti. Vihreät syödään erikseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti