kotiliesi

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Paistettua kuhaa, kermamuhennetttua palstennakkaa ja purjoa


Tällä kertaa kaupasta löytyi villiä ja tuoretta itämeren kuhaa. Kun se vielä oli kutkuttavan tuoretta, ei sitä voinut hinnasta huolimatta vastustaa. Vanhat lisukeet alkoivat jo tympiä ja siksi siis tällä kertaa tällaista:

250 g kuhafilettä per ruokailija (ota huomioon, että ruodottomaksi leikkauksessa katoaa noin 40-50 g per filee!) Tällä kertaa meille päätyi kaksi filettä per nuppi.

1 suurehko, tuore palsternakka
1 keskikokoinen purjo
1 sitruunan mehu
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
Suolaa ja pippuria myllystä

Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi. Suolaa ne molemmin puolin ja anna levätä hetki.

Kuori palsternakka ja kuutioi se suurehkoiksi kuutioiksi. Puhdista purjo ja leikkaa se 4 cm pituisiksi pätkiksi ja halkaise ne. Huuhtele ne lävikössä puhtaiksi.

Ota hellalle pari paistinpannua. ja laita kasviksille varattu täysille ja siihen voita ja oliiviöljyä. Toisen voi laittaa lämpenemään pienelle volalle.

Kippaa vihannespannuun kuutioidut palsternakat ja anna freesaantua hetki. Lisää purjot ja jatka fresausta vielä heti. Lorauta sekaan valkoviini, sitruunan mehu ja anna taas kiehahtaa. Lisää kerma ja jätä muhimaan noin 20 minuutiksi. Sekoittele välillä ja mausta suolalla, pipurilla . Testaa palsternakan kypsyyttä neulalla koko prosessin ajan. Ota pannu pois levyltä, jos ne alkavat olla al dente.

Kuumenna voinen paistinpannu täysille ja ripottele kuhafileille korppujauhoja. Paista voissa rapeiksi ja asettele lautasille kauniiksi annoksiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti