sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Karitsan ulkofliettä, portviinikastiketta bataattipyrettä, tuoretta vihreää parsaa ja portviinikastiketta


Naistenpäivän päivälliseksi valikoitui tällainen kokonaisuus. Lähes kaikki on tehtävä samanaikaisesti, koska ainesosat kypsyvät nopeasti.

Karitsan ulkofilettä 100 - 200 g per ruokailija
Bataattia
Nippu tuoretta, vihreää parsaa
Kermaa
Portviiniä
Vasikanfondia tai itse keitettyä kastikepohjaa
Suolaa ja pippuria myllystä
Voita
Yrttejä (rosmariini, minttu,

Keitä kastike liemestä ja portviinistä ja anna redusoitua sopivan paksuiseksi. Suurukseksi suosittelisin pintasuurusta (beurre mainie), jos et malta keittää tarpeeksi kauan. Siispä pehmeää voita ja vehnäjauhoa sekaisin ja vatkatessa nokareina lisäillen, kunnes rakenne on sopiva.

Kuori bataatti Keitä suolatussa vedessä, kunnes saat siitä sopivan soseen. Vähän kuin pottumuusia tekisit. Saa toki jäädä hieman löysemmäksi. Kermalla ja voilla sen teet sopivaksi ja maustat myllystä.

Suolaa ja pippuroi karitsan filee. Toki olet ottanut sen hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Paista voissa kauniin ruskeaksi yrteillä ryyditettynä. Kääri folioon ja anna vetäytyä saman ajan, kun oli pannussa.

Keitä parsat nopeasti suolatussa vedessä napakoiksi.

Siivuta karitsa sopiviksi paloiksi. Levitä bataattisosetta kauniisti lautasen reunalle ja karitsaa osittain sen päälle. Kiltävä kastike paikoilleen ja parsat sekaan tuomaan vihreyttä ja raikkautta ja ei kun syömään.

Katsotaan saanko annoskuvia vai meneekö parempiin suihin ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti