torstai 26. maaliskuuta 2015

Fusilli-pastaa, tuoreita herkkusieniä, valkosipulia, voita ja timjamia

Tuli yhtäkkiä pastaviikko. Siispä tässä ja seuraavassa postauksessa pari pastareseptiä melkein omasta päästä. Resepti kahdelle:

200 g Fusilli-pastaa
300 g tuoreita herkkusieniä
Nippu timjamia
3 valkosipulinkynttä
raastettua parmesaania tai pecorinoa
reiusti voita

Laita pastavesi kiehumaan.

Pilko sienet ja heitä kattilaan. Samalla, kun laitat levyn päälle, lisää tilka vettä, että sienten nesteet pääsevät ulos. Tämä on pakko aloittaa näin. Paistamalla neste jää sienten sisään ja se ei tässä sapuskassa ole tarkoitus.

Kun sienet ovat nesteensä itkeneet, lisää kattilaan voita ja valkosipuli. Jatka paistamista miedolla lämmöllä.

Pilko koko ruukullinen timjamia odotamaan.

Kun pastavesi kiehuu, heitä sekaan karkeaa merisuolaa makusi mukaan. Ja keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Ennen kuin valutat, ota talteen 1-1 1/2 dl pastan keitinvettä ja sekoita kastikkeeseen.

Nyt on aika lisätä kastikekattilaan jälleen nokare voita ja koko kasa timjamia. Anna lämmetä ja sekoita lopuksi sekaan valutettu, keitetty pasta ja säästetty keitinvesi. Anna hautua hetki. Annostele lautasille ja  raasta päälle juusto ja lisäksi mahdollisesti pippuria myllystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti